HOME ABOUT QISH REMINISCE GALLERY CONTACT ME

من كان لله كما يريد، كان الله له فوق ما يريد
Siapa keadaannya seperti apa yang Allah inginkan;
Allah ada baginya melampaui segala harapan.

Update Papa..


Assalamualaikum ya ukhti..

Ini update tentang Papa.. tempoh hari sebelum qish balik ke Unisel, ada Ustaz yang datang ke hospital.. Kawan Papa yang bawa atas permintaan kami yang mahu cuba ikhtiar cara lain untuk Papa. Alhamdulillah.. Ustaz tersebut sudi datang untuk mengubat Papa.. Dia bacakan ayat2 suci untuk mengubat pesakit dan seterusnya dia buatkan air penawar untuk Papa. Kata beliau, orang yang koma rohnya berada jauh dari kita di awang awangan.. Ketika coma, Papa akan alami macam macam pengalaman.. Pergi dari satu tempat ke tempat lain dan ada juga berjumpa dengan roh orang yang telah meninggal dunia.. Wallahualam.. Itu lah kata Ustaz tersebut.. Dia bagi air penawar untuk Papa. Katanya, masukkan dalam tube air yang kat badan Papa dan lapkan pada seluruh badan Papa setiap hari..

Alhamdulillah.. Keesokkan harinya keajaiban telah berlaku.. Kebetulan, hari itu kami terpaksa memungkiri janji untuk datang melawat Papa kerana ada masalah yang tak dapat dielakkan.. Kawan Papa, Uncle Rosli menelefon dan dia kata dia datang melawat Papa pada hari itu.. Dia lihat banyak perubahan Papa.. Papa mula menggerakkan tangan dan kakinya, tetapi masih belum sedarkan diri. Ketika nurse datang untuk memberi suntikan, Papa berkerut menahan sakit walhal sebelum ini Papa langsung tidak memberi apa2 respon terhadap sekeliling.. Kami mula teruja untuk datang ke hospital keesokan harinya..

Harini.. Kami datang awal pagi ke hospital. Even though the visit hours only start at 12.30pm, we've been there since 10am because we're so excited to meet Papa.. :') Lepas dibuka, kami terus naik ke ward dan menuju ke katil Papa.. Ohh ya.. Buat yang masih taktahu, Papa dah pindah keluar dari Zon Merah iaitu Critical Zone dalam Neurosurgery ICU Ward tu.. Papa sekarang dah tukar ke katil 14 which is dalam kawasan Zon Kuning iaitu separa kritikal. Alhamdulillah. And another miracle happen as we arrived there, Papa opens his left eyes. :') He's moving his hand and his leg alternately but he's still unconcious sais the doctor. It might take times because of the serious injured in Papa's head.. But as long as he'll be fine and okay, I'll try to have patience and I hope that he'll recover soon..

Here, the pictures that I've take for viewing by you all, as in to show his progress and update. These pictures was taken on 2nd October 2011, the day I went back to my campus.

See.. he opens his left eyes. :')
I don't know what's the purpose of putting this thing on his finger.. -.-
Papa's finger is getting bruised because of that thing.
Currently he's using oxygen machine to breath and another weird machine for the monitoring..
This is a machine used to feed him milk..
I don't know what's the name of this weird creature. 
Papa ♥
He's getting skinnier day by day.. :'(
I'm already being used to all those things.
After spending more than a month here..
Mama.. always being in Papa's side. :')

" Ya ALLAH Engkau ampunilah dosa kami dan dosa kedua ibu bapa kami. Engkau kasihilah mereka sebagaimana mereka mengasihi kami sewaktu kecil kami. Engkau kurniakanlah kesabaran dan ketabahan dalam menempuh ujian yang Engkau timpakan.."

Papa, I will always pray for your health and your happiness. May Allah always bless you my dear Papa.. I miss you alot dear Papa..I love you so muchh.. Don't you miss me? Wake up fast dear Papa.. I really need you.. How can I go on my life without you beside me? I love you so muchh.. :'(♥

QishDarleena

4 comments:

  1. kaklong doakan papa cpt sedar darikoma.dia dah tunjukkan perkembangan positif.sabar ye sayang.doa byk2

    ReplyDelete
  2. kte doakan papa awak cepat sembuh..
    jgn putus doa dik..

    ReplyDelete
  3. @Lydia Miza(Aidyl Azim); Amin.. Insyaallah.. thanks kaklong.. kaklong baik sangat dengan qish.. :')

    ReplyDelete
  4. @ID; Amin.. thanks Kakak Izyan Diyana.. :') Insyaallah..

    ReplyDelete

 

ALL RIGHT RESERVED | QISH DARLEENA 2010-2016 | THIS BLOG IS DESIGNED BY RRAI