HOME ABOUT QISH REMINISCE GALLERY CONTACT ME

من كان لله كما يريد، كان الله له فوق ما يريد
Siapa keadaannya seperti apa yang Allah inginkan;
Allah ada baginya melampaui segala harapan.

Dapur Itu Juga Maniss.. ;]



Assalamualaikum warahmatullah..

Just like what I've planned to, I'm here to update and share the pictures of my 'owh-semm' hostel as an update for my Unisel entries. Lol. (bapak berbelit jejari senget qish nak taip speaking bagai ni) Harini nak share 'documentary' pasal dapur kat 'condo' Unisel pulak. hmm. Silakan jamukan mata anda. Kita snap semua pukul 8 lebih tadi. Fresh dari camera. haha. Kebetulan, harini kita takda class. Jadi, dapur kita berasap lah harini. Tengoklah.. :P

 Mukadimah; Harini kita masak tomyam. hihi.
 Ini namanya tomyam campur. Sedap tak nampak?hihi.
Ada ayam, cendawan, carrot dan juga udang. 
 Ni jelah ruang masak yang ada.. Semua nak sumbat setempat.
Tak seberapa pun.. Tapi bolehlahh. :)
 Tempat susun pinggan, mini punya je. haha.
Tengok sinki tu. Diorang pakai sinki murah.
Selalu sangat tersumbat ni wahai Jananiaga. -.-
 Rencah kehidupan. hee. Nak kenalkan juga?
Dari belakang kiri; minyak masak, Pepper, sos cili,
Dari tengah kiri; Tumix, serbuk kunyit.
Dari depan kiri; Kicap masin, garam, kicap manis. :)
 Nama benda ni bakul bawang. ;3
 Ni je yang kami mampu. Puas cari mugstand yang dijual tapi takda.
Ada orang nak jual kat kami tak? sila comment kalau ada. terdesak ni. =="
 Ni tempat gantung periuk belanga, kuali dengan gadget memasak.
 Ni laci rahsia. haha. sebenarnya ruang stok barang2 masak kami.
Tapi segala benda disumbat di dalam kabinet ini.
 Water dispenser ni lah nyawa kitorang.. haha.
Membekalkan air Hot and Cool untuk kami. yang sebelah tu tong beras.
 Ni pulak stok makanan qish baru bawak balik.
Mama beli macam nak suruh bukak kedai runcit.
 Antara dua robot terpenting di dapur condo kami. :')
 Ni dalam pintu peti. tingkat bawah sekali. Susu susu. :P
 Ni first floor diaa. hee. Kordial.. dan tengok tuu.
Ada budu. Wajib simpan budu yaa.. Saya tekak Kelate.
 Minyak sapi, asam jawa dan kicap. haha.
 Wajib ada dalam peti.
 Haa. ni baru pintu peti. kemas sikit. tapi..
Tengok tuu awok. Belacan block paling besar Iela bawak. haha.
Sebab apa? kitorang makan belacan macam kunyah biskut. -.-
 ni box paling bawah kat body fridge. ada stok cili api, sayur, ikan pekasam, ikan bilis.
 ni body atas. ada cili mesin dengan sambal belacan.
oh yaa.. peti ais kami ni banyak harta karun. -.-
 segala benda yang kat bawah tu..
semua lah pendek kata, kawan kita punya.
Ni freezer. Ada ayam, ikan, dengan udang.
Ada frozen food juga. hihi.

Haa. setakat ni sajalah dokumentari saya *lahh sangat* zz. Alhamdulillah.. Kami bersyukur sangat dengan keselesaan yang kami ada. Bukan semua orang boleh rajin nak angkut barang2 macam nak pindah selamanya kat sini macam titeww. hihi. Thanks Papa Mama sebab dah bagi anakanda kemudahan yang menyenangkan ni. Walaupun tak seberapa macam rumah sendiri, tapi dapat jugalah kami merasa kehidupan berumahtangga secara berdikari ni. Boleh juga nak asah skill masak2 ni kan. Alhamdulillah.. Nanti nak update pasal ruang lain dalam hostel kami pulak.. :)


p/s; Qish rinduu Papa sangat.. Papa. :'( Kaklong dah pandai masak tomyam sedap2..

QishDarleena


No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED | QISH DARLEENA 2010-2016 | THIS BLOG IS DESIGNED BY RRAI