HOME ABOUT QISH REMINISCE GALLERY CONTACT ME

من كان لله كما يريد، كان الله له فوق ما يريد
Siapa keadaannya seperti apa yang Allah inginkan;
Allah ada baginya melampaui segala harapan.

Hidup Ini Memang Penuh Kemanisan; CIKMIN MACARON.



Assalamualaikum ya ukhti wa akhi..

Selamat membaca buat yang membaca! Harini 26 Syaaban 1433 Hijrah. Ada lebih kurang 5 hari lagi kita nak berpuasa. Alhamdulillah.. Cepatnya masa berlalu.. Makin hari makin teruja nak countdown to Ramadan. :') Bila teruja akan sesuatu nikmat Allah, kita dapat rasa akan kemanisan hidup ini. Dan bila hidup dibuai kemanisan, hidup pun tenang dan sentiasa tersenyum. Mengambil kata-kata;

"Kemanisan hidup membuai ketenangan, 
dalam ketenangan terukir senyuman."

Memang manisnya hidup kita kalau kita nikmatinya dengan betul.. Lebih-lebih lagi kalau dikelilingi oleh keluarga dan kawan-kawan yang tersayang. Bahagia sangat-sangat kan.. Lagi bertambah manis lah kalau kita jamu diri kita dan mereka yang tersayang itu dengan sesuatu yang manisss~ ewah. Apakah itu? O___o Jeng..jengg...

 Lemony Cheese Rainbow Cake, 3kg+.
Red Velvet Cake w/Cream Cheese, 2kg+.
Single Pavlova w/Vanilla Cream, 8'. 
Regular Macarons with Variety Flavors.
Tiramisu Cake in Jars.

Nampak tak awak yang membaca ni? Awak nampak tak kemanisan yang mengiringi rasa manisnya hidup awak bersama yang tersayang tu? Hihi. There we go. Semua kemanisan di atas tuu si gadis dah cuba sendiri dah jamah sepuasnya namun sekarang bila tengok balik gambar-gambar tu, rasa terliur datang semula. huhu. Sebenarnya entry ni dah lama tertangguh dalam draft oleh kerana si gadis tak sempat nak go online Blogger. Alhamdulillah sempat juga curi masa harini.. By the way, semua produk di atas adalah bingkisan manis dari La'Min Sweet Craving milik Cikmin Macaron. Eh. Siapakah  Cikmin Macaron? Tekan nama beliau tu untuk find out dengan lebih lanjut. hihihi. 

Hmm. Sebenarnya Cikmin Macaron ni adalah seorang pengusaha produk bakery yang berjaya dan agak terkenal dalam kalangan pengguna Facebook. Beliau memulakan perniagaannya dengan menjual dan menerima tempahan macaron secara online dan kemudiannya meluaskan perniagaan dengan menjual produk bakery seperti kek, pavlova, creampuff, choc eclairs dan lain-lain. Di bawah jenama kek saja, Cikmin Macaron ada membuat pelbagai jenis homemade kek yang eksklusif dengan pelbagai variety mengikut kehendak pelanggan. Antaranya ialah whole cake yang boleh customize ikut size dan bentuk, cupcakes, cake in acrylic, cake in jar dan push up cake. Tiga jenis kek buatan Cikmin Macaron yang pernah si gadis nikmati ialah Red Velvet Cake w/Cream Cheese, Lemony  Cheese Rainbow Cake dan Tiramisu Cake in Jar. Semestinya kek yang paling menjadi kegemaran Mama dan si gadis sekeluarga ialah Red Velvet Cake w/Cream Cheese yang sudah 4 kali kami tempah dari Cikmin Macaron. Lemony  Cheese Rainbow Cake pula baru sekali tempah sempena AGM Family Day haritu dan Tiramisu Cake in Jar si gadis berpeluang merasa sebab Cikmin Macaron pernah bagi free dua jar time order banyak haritu. hihihi. Terima kasih Cikmin Macaron. =D Beberapa jenis kek lagi yang si gadis belum pernah cuba In Sha Allah nak cuba order kalau ada rezeki nanti. hihi. For sure, saya memang verdict full stars and trust me readers, kek buatan Cikmin Macaron sangat terbaik. 

Selain itu juga, si gadis pernah order Single Pavlova w/Vanilla Cream sebab tak pernah rasa lagi dan berhajat nak rasa. Hmm. Sedapnya juga sangat tak terkata dan buat saya yang pertama kali makan pavlova, memang akui yang rasanya dan teksturnya sangat unik. :P *okay cukup.tiba-tiba terliur balik.huhu* Produk utama yang memang menjadi trademark dan kunci kepada rezeki Cikmin Macaron dah tentulah Italian Macarons yang dikatakan berasal dari negara Italy ni. Ada pelbagai variety of flavors dan pakej yang  Cikmin Macaron sediakan buat mereka yang belum mencuba ataupun yang sememangnya seorang penggemar macarons. Favorite si gadis? Semua yang qish telan tu lah jadik favorite.hiks~ Mama yang tak suka sangat makan benda manis pun tak menolak bila si gadis hulurkan macarons ni.. Berhajat nak rasa? Orderlah dengan Cikmin Macaron. hee.

Macam mana nak order? Senang saja.. Tekan saja mana-mana link di bawah. 
Semua Cikmin ada. hihi. 


Oh ya.. Buat yang ingin membuat tempahan, Cikmin Macaron boleh membuat penghantaran melalui kurier bergantung kepada jenis produk yang nak ditempah. Selain itu, yang paling specialnya, Cikmin Macaron ada mengadakan service COD atau Collect-On-Delivery buat mereka yang tinggal di sekitar Lembah Klang.. Kemain jauh tiap-tiap hujung minggu hari Sabtu atau Ahad, Cikmin turun dari Bentong melalui servis Kedai Kek Bergerak yang memang mendapat sambutan ramai. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Kedai Kek Bergerak ni, bolehlah usha di page La'Min Sweet Craving okay. :)


*Credit to Cikmin for gambar Pavlova, Tiramisu Cake in Jar & Poster Kedai Kek Bergerak*

p/s; Baru check News Feed di Facebook tadi, Cikmin Macaron dah buka promosi untuk raya! Whoahh.. Nak tahu lebih lanjut? Tekan link blog yang si gadis dah beri di atas. Sekian saja lintas langsung dari kantor si gadis. hoho. Assalamualaikum :-*

QishDarleena


2 comments:

  1. selamat menyambut ramadhan adik.moga dilimpahi rahmat olehNya.

    ReplyDelete
  2. @Lydia Miza(Aidyl Azim); selamat menyambut Ramadan juga kaklong.. Jazakallahu khaiyr. MOga kaklong sekeluarga juga sentiasa diberkati di bawah lindunganNya.. In Sha Allah. :-*

    ReplyDelete

 

ALL RIGHT RESERVED | QISH DARLEENA 2010-2016 | THIS BLOG IS DESIGNED BY RRAI