HOME ABOUT QISH REMINISCE GALLERY CONTACT ME

من كان لله كما يريد، كان الله له فوق ما يريد
Siapa keadaannya seperti apa yang Allah inginkan;
Allah ada baginya melampaui segala harapan.

Zulhijjah..

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum and hello people.. ^^

Alhamdulillah ala kulli hal wa astaghfirullah min kulli zanbi~ All praises to Allah for all of His blessings and I seek for His forgiveness as well. :) Masha Allah.. It's already Monday | 29th September 2014 | 4 Zulhijjah 1435 Hijrah which means we'll be celebrating Eiduladha soon, and in less than 5 days will be the Wukuf Day (9 Zulhijjah) in Arafah which will fall on 3th October, In Sha Allah. Dear people, let's together contribute our duas for all of our Muslim big family from all over the world in Makkah that may Allah ease their Hajj matters, make their Hajj Mabrur and may Allah grant us all an opportunity to perform Hajj soon as well. ^^ By the way, my Tok Abah and Nenek (grandparents from Mama's side) are also a part of the jemaah that are called to perform their Hajj this year. They have reached there since almost 3 weeks ago Alhamdulillah.. May Allah ease their matters and everyone matters Aamiin Aamiin ya Rabb.. :D


By the way, when talking about my life progress, too many interesting things occured everyday and I can't recall every single things to jot down over here. Let's just keep them in memories and may every good things last forever bi iznillah. But then, so far my life is great Alhamdulillah.. Despite the normal mood disorder that occurred every single day. Haha. :p, I think my life was great and I'm looking forward to have more happiness in the coming days. :D Actually been planning to update an entry about the personality test that I've took few days ago but really can't make it because I don't have any free time while I'm at home. *please lah* ~.~ Haha. Might catch it up soon whenever I have time for it In Sha Allah. Just a sneak peek entry to break the silence in this blog. Hope that I will have the efforts to do so and let's not assume that the "soon" from me is the very soon to come as it maybe can turn you down ahahaha. *forgive this budak insecure punya perangai yaa* ^^"

To not make this entry zero with no outcomes, here I have a little sharing of the Quran verse and few hadith about the month of Zulhijjah. Keep calm, take a look at them and practice together In Sha Allah! :D In order to completely embrace Zulhijjah, one should learn and get to know the importance of the month. The significance of this month has been highlighted in the Quran, especially on the first 10 days. So let’s increase our knowledge and receive great blessings and rewards from Allah, In Sha Allah! ^^

“By the Dawn and by the Ten nights, by the odd and even (8th and 9th Dzulhijjah).” 
[QS Al-Fajr 89:1-3] 

"There are no days in which righteous deeds are more beloved to Allah than these ten days." 
[al-Bukhaari] 

The next good deed we Muslims ought to do is to remember and glorify Allah. To do so, recite "Laa ilaaha illallah" and "Alhamdullilah"! In addition, increase in doing good deeds such as praying on time, fasting or doing charity during the 10 days mentioned. It is also sunnah (hadith from: Ibnu Abu Shaybah in al-Musannaf / authenticated by Al-Albanee) to glorify Allah (takbir) from Fajr prayer on the day of Arafah (9th Zulhijjah), up until after Asar prayer on the last day of Tashreeq (11th to 13th of Zulhijjah). After each prayer, to takbir: 

"Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar 
(Allah is great, Allah is great, Allah is great) 

Laa ilaaha illallah, Wallahuakbar 
(None has the right to be worshipped except Him) 

Allahu akbar wa lillaahil-hamd 
(Allah is great and to all praises belong to Him)" 

“There are no days during which good deeds are more beloved to Allah than these 10 days.” 
[Al- Bukhaari] 

The 9th day of Zulhijjah is the day of Arafah, where on this day, the pilgrims gather at the mountain plain of Arafah, praying and making dua to Allah. For those of us who are not in Arafah, it is mustahabb (HIGHLY recommended) to fast on the day of Arafah! By doing so, according to a hadith from Muslim, our sins from last year and the coming year will be "deleted!" Masha Allah! Huhu. Narrated by Abu Qatadah (r.a): The Prophet (pbuh) said: “Allah will expiate for you your sins of the past year and the coming year.” [Muslim]. 

Other than that, for those Muslims who are afford to perform the Qurban, you can participate and doing so by asking for the further details from the nearest mosque/surau and they will tell you how much amount to pay for a part of the Qurban participation. For this year in my place, they charged us RM450 (per part) to participate for Qurban. Well.. The amount might getting more expensive day by day due to the increase in living cost, high price of the Qurban animal but if you're afford for this, why not? We're doing it for the sake of Allah and may He grant us all the best of best for all the deeds that we did all this while if we're doing it Fillah Lillah. Aamiin.. ^^ 

Hmmm. I think I've put too many words in this update and I'm afraid that if I keep typing, this entry gonna turn silly. Haha. By the way, that's all from me for today's update In Sha Allah. Haza min fadhli Rabbi.. Till we meet in the coming entry and thank you for reading.. ♥ 

- والله علم -

Jarak.


Jarak mengajar kita sesuatu..
Untuk lebih menghargai maksud sabar, setia & rindu.

Jarak mengajar kita sesuatu..
Untuk lebih memelihara diri masing masing sebelum tiba waktunya.

Jarak mengajar kita sesuatu..
Untuk kita lebih giat mengumpul doa.

Jarak mengajar kita sesuatu..
Untuk meletakkan Allah di tempat nombor 1 dalam hati kita.

Moga jarak itu akan lebih menyatukan hati hati kita, jika paksinya kerana Allah.
Moga ia bersandarkan kepada Allah semata mata. In Sha Allah.. =)

Tinta Si Dia.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Ini tinta dari hati. Tapi bukan dari hati saya sendiri. Ini tinta dari seseorang yang kiranya bagi saya boleh jadi muhasabah hati dan inspirasi buat diri yang kerdil ini. Tertarik dengan luahan hati kecilnya yang terlihat kecil tapi ternyata besar di jiwa dan sanubari yang tahu menghargai. Saya terbitkan di sini tanpa pengetahuannya dan mungkin bila dia baca nanti entah apa akan ditanyakan pada diri ini. Hihi.
"Izinkan diri coretkan rasa dalam penulisan tak seberapa. Seusia hidup ini. Tuhan bentangkan di depan mata begitu banyak pilihan, dan begitu banyak peluang. Tapi itu tak bermakna Tuhan beri kita banyak masa untuk pilih apa yang kita suka. Tuhan akan hulur tangan, tapi kita pula. Mahu terima dengan suka dan rela, atau dengan paksa dan tanpa cinta? Pilihan dan peluang tak selalu ada. Itu kurnia yang dia tinta tapi Dia tak kata rezeki kita tahu semua. Kalau kita minta dan minta dia mungkin beri peluang kedua. Asal lebih usaha dan doa, tetap percaya Dia maha kuasa lagi mendengar bicara. Tuhan tak jadikan kita manusia tak berjiwa. Dia dah beri semua. Tinggal nak korek rahsia."
-MHRK- 6/9/2014 [a.m.]
P/s: Nampaknya ringkas tapi penuh berisi jika dihayati. 
Bolehlah dia apply jadi co-writer disini nanti yaa. :)


- والله علم -

Engkau & Dia.

Telah aku dilamar seorang lelaki,
Aku kira engkau adalah dia, 
Aku berharap engkau adalah dia,
Boleh jadi bukan, boleh jadi ya..


Kerana engkau sahaja aku cinta,
Bukan tunangku,
Bukan yang nanti menjadi suamiku..


Melainkan dia adalah engkau,
Maka nyata Allah telah mengawalkan syurgaku..

Jun 2014, Yang Manis.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum warahmatullah..
Hai awak yang membaca! ^^

Hari ini sudah masuk Isnin | 15 September 2014 bersamaan 20 Zulkaedah 1435 Hijrah. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Atas hayat yang Dia pinjamkan hingga saat ini, diberi kesempatan untuk terus bernafas pada hari ini. ^^ Selawat dan salam dilimpahkan buat junjungan besar cinta hati umat, Rasulullah saw. Moga ada syafaat buat kita atas segala selawat yang kita limpahkan buat Baginda. In Sha Allah. Sekian lamanya tak mencoret disini Masha Allah. Hoii dekat 3 bulan tak update nii. Mana hilang qishh? ==" Maaf saya sibuk. Tak ada banyak masa untuk diluangkan dengan update blog. Selalu update di Facebook, Twitter dan Instagram sahaja.. Huhu.

Istimewanya hari ini.. ^^ Setelah sekian lama tiada perihal kisah dari si gadis di blog ini, mulai hari ini In Sha Allah tengah cuba nak rajinkan diri untuk mencoret sehabis mungkin apa yang patut dicoret. *tanpa jaminan* Haha. Kononnya sebagai nak memecah sepi panjang yang saya tinggalkan dalam blog ini dan turut atas sebab nak berkongsi apa yang terdetik di hati untuk dikongsi dengan awak yang menjengah ke blog ini. Kalau masih ada reader lagi lah kan~ Haha. *krik krik*

Serba sedikit keindahan bulan Jun 2014.. =) 


 
Ucapan hari lahir panjang lebar dari insan istimewa..
Terima kasih awak. :)

Dah biasa sangat saban tahun diraikan dengan kek..
Tahun ini, saya tak bagi Mama belikan kek walaupun Mama bertegas.
Hanya minta 6 biji donut Original Glaze Krispy Kreme. Hihi.

Bunga cantik dari yang disayangi..
Terima kasih. ^^

Qish Darleena -- 1995 vs. 2014.
21 years of living in this temporary dunya. A year older and a step closer to death. Alhamdulillah ala kulli hal wa astaghfirullah.. All my fully praises to Allah for giving me another day to breath and continue my living to seek for His blessings. Alhamdulillah..From a playful little dreamer to a grown up girl.. How time flew Masha Allah. Terima kasih Bonda & Ayahanda, yang bawa kaklong merasai hidup atas dunia dengan izin Allah. Terima kasih atas segala pengorbanan kalian sepanjang 21 tahun hidup kaklong atas dunia. Moga kalian selalu dicucuri rahmat.. Doakan kaklong supaya jadi bintu solehah buat Bonda & Ayahanda.. :)
Isnin | 16 Jun 2014 iaitu genap 3 bulan yang lalu, telah selamat diri ini melangkah ke usia matang 21 tahun. Syukur lagi yang tidak terhingga. ^^ Kahkah dah basi dah pun oii.. *biarkan je* ==" Haha. Alhamdulillah.. Haa matanglah sangat kan. Apapun, diri ini memang sedang cuba menuju ke arah kematangan seiring usia In Sha Allah. Doakan yaa.. :) Biarlah dah tiga bulan berlalu pun. Apa salahnya kalau nak coret juga dekat blog. Kan kan? :p Haha. Berikut di atas, sedikit dari sejuta yang manis pada Jun 2014 tempohari yang sengaja si gadis coretkan disini walaupun dah 3 bulan lamanya berlalu. Biar jadi kenangan manis yang  utuh sampai bila bila.. Sekian sahaja, yang manis dari bulan Jun 2014. Yang baik dari Allah, yang buruk dari diri saya sendiri dengan izin Allah. Moga dijauhkan kita semua dari hasad dengki serta fitnah yang buruk dan moga Allah redha. Minta maaf jika ada apa apa yang tercela dan terima kasih sudi membaca. ^^


- والله علم -
 

ALL RIGHT RESERVED | QISH DARLEENA 2010-2017