HOME ABOUT QISH REMINISCE GALLERY CONTACT ME

من كان لله كما يريد، كان الله له فوق ما يريد
Siapa keadaannya seperti apa yang Allah inginkan;
Allah ada baginya melampaui segala harapan.

Update Sekejap.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum & hai awak!

Jumu'ah mubarokah! Alhamdulillah ala kulli hal. Sempat rupanya curi waktu nak menjengah ke sini.. Memang belakangan sangat sibuk dengan urusan kerja dan urusan keluarga sampaikan tak ada masa nak update blog. Okay ini memang serius.. Huhu. Nak update satu satu entri ini bukan ambil waktu yang kejap kalau bagi saya yang hmm hmmm slow ini. ^^" Mahu tak mahu, terpaksa curi waktu bila betul betul tengah takda kerja dan boleh fokus baru lah dapat update dengan selamat. Hiks. Ini nama dia update sekejap dengan pantas nak memecah kesunyian sebabtu isi dia takda isi pun. Haha.

Ada orang kasik flower haritu. :D *selingan*

My very first entry for the month of March. Huu. Nampaknya hajat nak update secara rajin pada setiap minggu tahun ini dah tett tett tettttt.. Haha. Zibi bebenornya pun awak. Anyway, nak cerita apa ni sebenarnya qish? Okay sebenarnya taktahu lah nak cerita apa awakk.. Sebab yang saya perasan sangat belakangan ini, masa berlalu sangat cepat sampai nak buat apa apa pun selalu terkejar kejar. Serba serbi terasa suntuk sampai nak tidur pun tak sempat. *okay tipuu!* Walhal hari hari mesti awal saja dah terlena. Esok paginya bangun pergi kerja, petang balik kerja dan hari hari berlalu macamtu saja lah sebab sibuk sangat sampai nak kahwin pun tak sempat. #Eh #Eh. Haha.

Hmmm. So far, how's your life qishh? Alhamdulillah.. Alhamdulillah ala kulli hal. All fully praises to Allah for every blessings and every single things that He has decided for my life. For having a beautiful perfect family that always make me happy, for having a good boy (baca: man) that can accept me for who I am, for having nice friends in my surroundings and for everything that I have.. I'm feeling very blessed.. Alhamdulillah ya Allah.. Tapi macam biasa lah kan, hidup kita ada turun naiknya juga. Kejap dalam keadaan gembira, kejap dalam keadaan sedih. Semuanya Allah bagi rasa supaya kita tidak hanyut dan leka terus. Alhamdulillah ala kulli hal wa ni'mah, wa astaghfirullah min kulli zanbi.. Segala puji bagi Dia, Rabbul Izzati. Syukur nikmat atas segala cabaran serta dugaan yang sungguh mengajar erti hidup buat kami. Moga ditetapkan hati kami dalam agama suci ini, moga makin meningkat iman kami & moga kami selalu taat akan perintahMu ya Allah. T_T Hmm okayy. I've got to go now because I do need to catch a lot of things today. May Allah ease everything In Sha Allah. Stay tuned! :D

-سبحان الله الحمدلله لا اله الا الله الله اكبر -

2 comments:

  1. Assalamualaikum.. Baby ariz dtg jln2.. Hehe

    Wah bestnya qish dpt bunga pink lg tuh

    ReplyDelete
  2. singgah sini kejap :)
    nice entry :)

    ReplyDelete

 

ALL RIGHT RESERVED | QISH DARLEENA 2010-2016 | THIS BLOG IS DESIGNED BY RRAI